Panaszok

4 milliót kap a tescós rabló

Börtönbeli panaszait nyújtotta be, milliók ütik a markát.

2016.07.06 10:02MTI

Börtönbeli panaszai miatt többmilliós kártérítést kap az államtól S. Péter, a tescós rablás vádlottja - írja a Blikk. Az újság szerdai cikke szerint a rablás és egyéb bűncselekmények vádja miatt előzetesben lévő férfi a Fővárosi Törvényszék keddi ítélete alapján majdnem 4 millió forintot kap az államtól. Már negyedszerre nyert pert.

Az ítélethirdetés indokolásában a bíró tételesen felsorolta a mulasztások listaárát, például a rossz körülmények közötti sétákért félmillió forint, a silány étkeztetés miatt egymillió, a hajvágással kapcsolatos panasza okán tízezer forint üti a markát.

S. Péter elégedett volt az ítélettel, de mint elmondta, “folytatja igazságáért és szabadságáért folytatott küzdelmét”. “Minden este 20 percenként felkapcsolták zárkámban a villanyt, lehetetlen volt egy szemhunyást is aludnom. Arról már nem is beszélek, hogy jéghideg vízben kellett zuhanyoznom” – panaszolta.

S. Péter és társai ellen rendkívül súlyos vádakat sorakoztatott fel az ügyészség korábban: gyilkosság egy pénzváltó házaspár ellen, kézigránát-robbantás egy pénzszállító autó kirablása közben. Első fokon 2014 februárjában S. Péter és két társa életfogytiglani börtönbüntetést kapott a Fővárosi Törvényszéken.

2015 júliusában a Fővárosi Ítélőtábla megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet és új eljárásra utasított. 2016 januárjában a Kúria kimondta, hogy törvénysértő volt ítélőtábla végzése. Ez a döntés az ügy érdemét ugyanakkor nem érinti, a már zajló megismételt eljárás folytatódik, a Kúria elsősorban elvi, eljárásjogi kérdésekben foglalt állást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.