Azonosították a kiskorú családját Romániában

Szerdán délben átadják a román hatóságoknak a késelő 12 éves fiút

Szerdán délben adják át a magyar hatóságok a román kollégáiknak a múlt héten késelő 12 éves román fiút - mondta Albert Robu, a budapesti román nagykövetség sajtóattaséja kedden az MTI-nek.

2008.01.15 16:32MTI

A fiút Ártánd-Bors határátkelőnél adják át a magyar hatóságok a román gyermekvédelmiseknek. A gyerek kiutazási engedélyét a román nagykövetség konzuli osztálya állította ki - mondta a sajtóattasé. A gyereket befogadó Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság ügyvezető igazgatója kedden a távirati irodának hangsúlyozta: megpróbálják a lehető legjobb körülmények közé helyezni Romániában a fiút.

"A fiút a két ország külügyminisztériuma közötti megbeszélések eredményeként tudjuk hazahozni" - mondta Bartha Éva, hozzáfűzve, hogy az általa vezetett intézmény munkatársa utazik majd a gyermekért Budapestre. Az igazgató elmondta, hogy azonosították a kiskorú családját a Gyergyó-övezetben és felmérték szociális helyzetét. Elsősorban náluk próbálja meg elhelyezni a gyereket a hatóság.

Ha ez a megoldás nem bizonyul megfelelőnek, valamelyik gyermekvédelmi intézményben, vagy hivatásos nevelőszülőnél fogják elhelyezni - tette hozzá. A 12 éves, román állampolgárságú gyermek csütörtökön szúrt combon egy 15 éves fiút a Blaha Lujza téri villamosmegállóban, hogy megszerezze annak mp3-lejátszóját. A fiú életkora miatt nem büntethető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.