Bűncselekmény

Durva: ismét több száz milliós foglalás az egykori lovas akrobata betörőnél

A rendőrség több száz millió forint értékben foglalt le különböző értéktárgyakat, ékszereket, valutát, egy házat, egy lovardát és lovakat egy betöréses lopásokkal gyanúsított, már egy éve előzetes letartóztatásban lévő ecseri férfitól.

2016.06.15 14:29MTI

A debreceni rendőrkapitány, Uzonyi Attila rendőr ezredes sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, a gyanú szerint V. Károly, aki fiatal korában lovas akrobata volt, tavaly tizenöt debreceni családi házba tört be, sok helyen akrobatikus módszerekkel.

A debreceni rendőrkapitányság munkatársai tavaly június 13-án fogták el a férfit, akiről azt feltételezik: 2013 eleje és 2015 júniusa között nemcsak Debrecenben, hanem az ország más településein is elkövetett vagyon elleni bűncselekményeket.

Illés Zoltán megbízott bűnügyi osztályvezető közölte: a gyanúsított a bűncselekmények helyszíneire hasonló módszerrel - akrobatikus ügyességgel - jutott be. Jellemzően felmászott a lakóházak emeletére, majd az ottani ablakokat, teraszajtókat befeszítve jutott be a lakásokba. Főleg a lemezszekrényeket és a széfeket kereste, amelyekből kizárólag készpénzt, értékes órákat és ékszereket tulajdonított el. A betöréseket többnyire hétvégén vagy ünnepnapokon, éjszaka követte el, amikor a sértettek nem voltak otthon.

Képek: police.hu

A debreceni nyomozók a férfinál 2015 júniusában tartott házkutatás során mintegy százmillió forint értékű arany ékszert, több millió forint készpénzt és valutát foglaltak le. Jelenleg 51 rendbeli lopás bűntett gyanúja miatt nyomoz a rendőrség az ecseri lakos ellen - mondta az osztályvezető.

Hozzátette: az eljárás során felmerült több olyan információ, hogy a férfi - az elfogását megelőzően - több, a bűncselekmények elkövetéséből származó értéket rejtett el a hozzá köthető ingatlanokban. A nyomozóhatóság feltérképezte V. Károly hozzátartozóinak életkörülményeit és a vagyonfelderítés során beszerzett információk alapján újabb házkutatásokat tartottak.

Nagy István, a debreceni rendőrkapitányság betörési alosztályának vezetője arról tájékoztatott, hogy a debreceni nyomozók 2016. június 2-án egy összehangolt akció keretében Ecseren, Csömörön és Budapesten tartottak újabb házkutatásokat.

A nyomozók mellett a bűnügyi szakértői és kutatóintézet munkatársai talajradarral és fémkeresővel kutatták át az ecseri és csömöri ingatlanokat. A házak különböző rejtekhelyein - bútorok alatt, a padláson lévő szemeteszacskókban - értékes karórákat és ékszereket találtak és foglaltak le. A gyanúsított felesége, V. Károlyné a ruházatába rejtett 45 500 eurót, amelyet a rendőrök szintén lefoglaltak - ismertette Nagy István.

Kitért arra: a gyanú szerint az asszony és két lánya, a 24 éves V. Alexandra és a 27 éves V. Barbara segített a férfi által ellopott értéktárgyak elrejtésében és értékesítésében. A nyomozók a három nőt különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ők az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

A vagyonbiztosítás és a sértettek kárának megtérülése érdekében a nyomozók egy családi házat, egy lovardát, hat lovat - köztük egy versenylovat -, két nagy értékű személygépkocsit, egy lószállítót és egyéb ingóságokat foglaltak le és kezdeményezték a bíróságnál ezek zár alá vételének elrendelését. Mindezeken felül több mint 1200 értékes órát és arany ékszert, valamint több millió forint értékű eurót foglaltak le.

A gyanúsítottal összefüggésbe hozható további bűncselekményeket a rendőrség vizsgálja, a további sértettek felkutatása és a lefoglalt értéktárgyak kategorizálása jelenleg is tart - közölték a debreceni sajtótájékoztatón.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.