Drogügy

Spanyolországból hozták be a kábítószert, lebuktak

Kereskedelmi mennyiségű marihuánát árult öt kábítószer-kereskedő, a rendőrség valamennyiüket elfogta.

2016.06.11 10:13ma.hu

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség egy 38 éves budapesti férfi, egy 27 éves solymári, egy 53 éves budapesti nő, valamint egy 33 és egy 49 éves román állampolgár ellen - írja a police.hu.

A budapesti férfi és a solymári nő külföldről importáltak kereskedelmi mennyiségű marihuánát, amit budapesti lakásokban tároltak, majd értékesítették.


A pár a román állampolgároktól egy zuglói hotelben 20 darab zöld színű növényi kábítószergyanús csomagot vásárolt továbbértékesítés céljából. A férfi és a nő az eladott marihuánát Spanyolországból hozta be az országba.

A rendőrség mind a négy személyt elfogta.

Ötödik társuk a Budapest XIX., Irányi Dániel utcai lakásában tárolta és árulta a kábítószert. Emellett egy lakást bérelt egy Csertő parki társasházban, ezt raktárként használták.

A nőt egy kőbánya-kispesti bevásárlóközpontnál fogták el. A lakásokban és hotelszobában tartott házkutatáskor összesen több mint tízmillió forint készpénzt és valutát, 13,5 kilogramm marihuánát, valamint 14 mobiltelefont találtak és foglaltak le.

A rendőrök az elkövetőket gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.