Tűz

Kiégett egy családi ház a fővárosban

Kiégett egy családi ház az éjszaka Budapest XVII. kerületében, a három lakót ideiglenesen a rendőrségen szállásolták el.

2016.05.21 08:13Havariapress

A fővárosi tűzoltókat szombatra virradó éjszaka, három óra körül riasztották a XVII. kerületi Madárdombra, ahol tűz ütött ki egy Lázár deák utcai lakóházban.

A kiérkező tűzoltók megállapították, hogy egy földszintes lakóépületben keletkezett a tűz, de a ház tetőszerkezete összeköttetésben áll a szomszéd ház tetőzetével is, amelyre szintén átterjedtek a lángok, ezért újabb tűzoltóegységeket irányítottak a helyszínre.

Az egységek hajnalra megfékezték a lángokat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, majd átvizsgálták az égő és a szomszédos ház tetőszerkezetét, elvégezték az utómunkálatokat és átadták a területet a tűzvizsgálóknak, akik a tűz eredetét és okát igyekeztek felderíteni.

A földszintes épület a tűzben lakhatatlanná vált, így a három lakót reggel nyolcig a közeli rendőrségen szállásolták el, a nap folyamán pedig a kerületi önkormányzat gondoskodik az elhelyezésükről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.