Illegális bevándorlás

Horvát embercsempészt fogtak el Csongrád megyében

A járműben a horvát sofőrön kívül két koszovói és két török állampolgárságú migráns utazott.

2016.05.18 11:00MTI

Horvát embercsempészt fogtak el a rendőrök az 55-ös úton, a férfi két koszovói és két török migránst szállított volna Nyugat-Európába - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

Huber Krisztián közölte, a járőrök egy szlovák rendszámú személyautót állítottak meg az 55-ös főúton keddre virradóra. A járműben a horvát sofőrön kívül két koszovói és két török állampolgárságú migráns utazott.

A 25 éves sofőr a gyanúsítotti kihallgatása során beismerte, az volt a feladata, hogy a négy határsértőt előbb Szerbiából magyar területre juttassa, majd Nyugat-Európába szállítsa - tette hozzá a százados.

A gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezik az előzetes letartóztatását. A koszovói és török állampolgárokkal szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.