Illegális bevándorlás

Több kilométeres a torlódás Hegyeshalomnál

A rendőrség tájékoztatása szerint a sztrádánál több mint háromnegyed óra, másutt mintegy félórás a várakozás Ausztria felé.

2016.05.08 13:43MTI

Csaknem nyolc kilométeres a torlódás a magyar-osztrák határon Hegyeshalomnál - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap déli Híradójában.

Az M1 úgy tudja, a rendőrök ismét szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartanak: elsősorban a zárt rakterű teherkocsikat nyittatják ki embercsempészeket és illegális bevándorlókat keresve. A rendőrség tájékoztatása szerint a sztrádánál több mint háromnegyed óra, másutt mintegy félórás a várakozás Ausztria felé - tették hozzá.

Az osztrák rendőrség már április végén is tartott szúrópróbaszerű ellenőrzéseket a burgenlandi magyar határszakaszon. Az intézkedést az embercsempészet és az illegális bevándorlás elleni küzdelemmel indokolták. Az április 25-i ellenőrzés a személyautók haladásában nem okozott fennakadást, a teherautók viszont akkor is több kilométer hosszan torlódtak az M1-es autópályán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.