Fekete ég

Kora reggelig eltarthat a szegedi ipari parkban keletkezett tűz oltása

A lángokat mintegy hatvan, légzőkészüléket viselő tűzoltó oltja tíz vízsugárral. A lángok veszélyeztették a környező épületeket, és a tűz közelében van egy több köbméteres gáztartály is, amelyet folyamatosan hűtenek a tűzoltók

2016.04.17 20:06MTI
MTI fotók: Kelemen Zoltán Gergely

Hétfő kora reggelig is eltarthat Szegeden, a DÉLÉP ipari parkban, egy hulladékhasznosítással foglalkozó cég telephelyén vasárnap délután keletkezett tűz oltása - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Molnár Krisztina elmondta, a tűzoltók kilenc egységgel - köztük a katasztrófavédelem műveleti szolgálatával és a katasztrófavédelmi mobil laborral - érkezett a helyszínre. A szakemberek folyamatos méréseket végeznek, mivel veszélyes anyagok is vannak a tűz közelében.

A lángokat mintegy hatvan, légzőkészüléket viselő tűzoltó oltja tíz vízsugárral. A lángok veszélyeztették a környező épületeket, és a tűz közelében van egy több köbméteres gáztartály is, amelyet folyamatosan hűtenek a tűzoltók - közölte a főhadnagy.

Az ipari parkban ledarált kommunális hulladék kapott lángra vasárnap délután egy tízszer ötven méteres területen, a felszálló sűrű, fekete füst már kilométerekről látható volt.

A tűzoltók erőgépeket használnak, hogy a hat méter magas hulladékhalmokat szétterítsék és a parázsló anyagot lehűtsék.




Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.