Légi baleset

Lezuhant kisrepülők: felfüggesztették az oktató céget

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el a Nemzeti Közlekedési Hatóság annál a cégnél, amelynek két kisrepülőgépe is lezuhant a közelmúltban. A balesetekben három ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült. Amíg a vizsgálat tart, a cég gépei nem szállhatnak fel.

2016.04.05 10:06ma.hu

A felismerhetetlenségig összeroncsolódott az a kisrepülőgép, amely több mint egy hete csapódott a földbe a Pest megyei Dány közelében. A balesetnek nem volt túlélője, a pilóta és utasa is meghalt - írja a hirado.hu.

A március 25-én szerencsétlenül járt kisrepülőgép a gödöllői repülőtérről szállt fel.

Az esettel kapcsolatban az M1 Híradója kereste a repülőgép tulajdonosát, a cég azonban ezidáig nem reagált.

A honlapjukon ugyanakkor korábban elérhetővé tettek egy közleményt az esettel kapcsolatban.

Ebben egyebek mellett leírják, hogy a repülőgép kitűnő műszaki állapotban volt, megfelelő mennyiségű üzemanyaggal volt feltankolva, a balesetben elhunyt két személy jogszerűen és az előírásoknak megfelelően tartózkodott a repülőgépen, valamint, hogy az időjárási körülmények minden tekintetben megfelelőek voltak a feladat végrehajtására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.