Korlátozták a fogyasztását

Ihatatlan a vezetékes ivóvíz Tamásiban

Összesen 118 csecsemő és várandós nő számára biztosítanak zacskós vizet.

2016.04.01 16:42MTI

A megengedettnél magasabb nitrittartalom miatt nem ajánlja a vezetékes ivóvíz fogyasztását az egy éven aluli gyermekeknek Tamásiban a Dél-Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. - közölte a cég pénteken az MTI-vel.

Rákóczi Zsuzsa, a DRV kommunikációs igazgatója közölte: a szolgáltató szerdán vezette be a korlátozást, miután az ivóvíz nitrittartalma egy vegyszeradagoló szivattyújának hibája miatt a határérték fölé emelkedett.

Összesen 118 csecsemő és várandós nő számára biztosítanak zacskós vizet - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a vízminőség szerda óta jelentősen javult, várhatóan a jövő hét elején oldják fel a korlátozást.

A 8200 lakosú városban korábban az ivóvíz bakterológiai szennyezettsége miatt végzett fertőtlenítések következtében volt magas a víz nitritkoncentrációja, ezért 2014. szeptembertől 2015. februárig hasonló korlátozás volt érvényben. A város önkormányzata egy évvel ezelőtt klór-dioxid-adagoló berendezést vásárolt, amellyel sikerült leszorítani a víz nitrittartalmát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.