Illegális bevándorlás

Két magyar embercsempész bukott le az M1-esen

Két magyar embercsempész bukott le az M1-es autópálya kisalföldi szakaszán, mindketten illegális afgán migránsokat próbáltak nyugatra csempészni.

2016.04.01 09:27Havariapress
police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei csütörtökön este hét óra körül két magyar rendszámú autóst ellenőriztek az M1-es autópálya 158-as kilométerszelvényében, és mindkettőről kiderült, hogy iratok nélkül utazó, hazánk területén illegálisan tartózkodó afgán állampolgárokat fuvaroznak.

Az elsőként megállított 44 éves budapesti lakos és pár perccel később ugyanott igazoltatott hasonló korú társa is négy-négy migránst szállított, akikről mind kiderült, hogy nem rendelkeznek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal.

Az intézkedő egyenruhások ezért a két gépjármű vezetőjét és az utasokat is további elszámoltatásra előállították a megyei főkapitányságra, ahol a két magyar sofőr beismerő vallomást tett; ellenük embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, míg a nyolc afgán állampolgárnak tiltott határátlépés kísérlete miatt kell felelnie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.