Lecsaptak a rendőrök

"Unokázós" csalássorozatokat derítettek fel Hevesben és Sopronban

A két csoport tagjai az ország számos településén követtek el ilyen csalásokat; a nyomozók eddig több mint 40 esetről szereztek tudomást, melyekben az okozott kár tízmilliós nagyságrendű volt.

2016.03.31 11:41Havariapress
police.hu

A nyomozások jelenlegi adatai szerint a két, egymástól függetlenül működő, az ,,unokázós" trükkös csalásokra specializálódott, szervezett bűnelkövetői csoport legalább 42 esetben követett el ilyen bűncselekményeket az ország különböző településein.

Sopronban az ottani banda 2015. szeptembere és 2016. februárja között legalább 12 alkalommal csapott be idős embereket, akiktől egyenként több százezer, összességében pedig mintegy 2.5 millió forintot csaltak ki.

A sértettek felhívásához és az egymás közötti kapcsolattartáshoz az elkövetők külön erre a célra vásárolt mobiltelefonokat és SIM kártyákat használtak, melyeket egy-két nap után lecseréltek.

Az időseket megtévesztő 29 éves győri nőt és két bűntársát nemrégiben fogták el a soproni nyomozók, közülük a két férfi beismerő vallomást tett.

Heves megyében ez év januárjától jelentek meg nagyobb számban jelentek meg az ,,unokázós" trükkös csalások, ezek nyomozása során a gyanú egy 38 éves gödöllői férfira és 57 éves jászfényszarui lakhelyű társára terelődött.

Őket ugyancsak néhány nappal ezelőtt fogták el a Heves megyei nyomozók, a két ember a jelenlegi adatok szerint legalább 30 ilyen csalást követett el, mintegy tízmillió forintos kárt okozva alig két hónap alatt.

A rendőrök vizsgálják azt is, hogy a két banda bármelyik tagja összefüggésbe hozható-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.