Illegális bevándorlás

Húsvétkor ötvenhárom eljárást kezdeményeztek határzár tiltott átlépése miatt

Az elkövetők többsége a más által korábban már megrongált határzáron keresztül lépett be illegálisan Szerbiából Magyarország területére.

2016.03.29 08:29MTI

Ötvenhárom ember bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség határzár tiltott átlépése miatt az ünnepek alatt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a vádiratok szerint az elkövetők többsége a más által korábban már megrongált határzáron keresztül lépett be illegálisan Szerbiából Magyarország területére Mórahalom, illetve Röszke külterületén, ketten pedig a kerítésen levő kapukon másztak át.

Az elkövetők között többségében afgánok és pakisztániak voltak, de többen koszovóinak, iráninak, szomáliainak vallották magukat. Személyi okmánya szinte egyiküknek sem volt, és többségük saját állítása szerint is a szegénység elől menekülve indult Európa felé.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a migrációs válsághelyzet kihirdetése óta 2298 emberrel szemben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt, öt vádlott esetében pedig határzár megrongálásának bűntette miatt kezdeményezett gyorsított eljárást - tudatta a csoportvezető ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.