Sopronba akart eljutni...

Húsz kilométert autózott forgalommal szemben

Mintegy húsz kilométert haladt a forgalommal szemben egy külföldi autós ma hajnalban az M1-es autópályán, az illetővel szemben büntetőeljárás indult.

2016.03.17 09:22Havariapress
police.hu

A Komárom-Esztergom megyei rendőrségre csütörtökön kora hajnalban, pár perccel egy óra előtt jelentették be, hogy az M1-es autópálya 42-es kilométerszelvényében egy autó a forgalommal szemben halad.

Az autópálya-rendőrök a Budapest felé vezető oldal 50-es kilométerszelvényében megkülönböztető hang- és fényjelzéssel próbálták meg megállítani a járművet, azonban a sofőr kikerülte a szolgálati gépkocsit és tovább hajtott.

A járőrök a veszélyhelyzetet felmérve a 61-es kilométerszelvényben két szolgálati gépkocsival kezdték meg a Budapest irányába tartó forgalom lassítását.

A forgalommal szemben közlekedő jármű vezetője Tata térségében a rendőrök jelzéseit, valamint a torlódást észlelve, a leállósávra húzódva megállt.

A magyar rendszámú autót egy 84 éves osztrák állampolgár vezette, aki nem értette az intézkedés okát; elmondása szerint Sopronba akart eljutni, de a sztrádára való felhajtása előtt rossz útbaigazítást kapott. Bár a gépkocsivezető nem okozott balesetet és elismerte a hibáját is, ezzel együtt a rendőrök büntetőeljárást indítottak vele szemben, közúti veszélyeztetés miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.