Hibázott a vezető?

Büntetőeljárás indult a mozdonyvezető ellen a monorierdői vasúti baleset ügyében

Büntetőeljárás indult a Monorierdőnél történt vasúti baleset ügyében az InterCitybe belerohanó személyvonat vezetője ellen, akit gyanúsítottként hallgattak ki - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti Osztályának vezetője keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Képek a balesetről! képgaléria

2008.10.28 14:07MTI

Török Csaba alezredes elmondta: a szakértői vizsgálatok szerint a mozdonyvezető tehető felelőssé a négy ember halálát és húsznál több utas sebesülését előidéző balesetért. A gyanúsított ellen a vasúti közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt folyik vizsgálat, e cselekményért 2-8 év börtönbüntetés szabható ki - tette hozzá.

A mozdonyvezető a terhére rótt bűncselekmény elkövetését tagadta, a baleset bekövetkezéséért nem tartja magát felelősnek, ezért védőjének indítványozására további igazságügyi szakértőket rendelnek ki az ügy körülményeinek tisztázására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.