Egy budaörsi lakásban

Engedély nélkül tárolt fegyvert és lőszereket

Egy engedély nélkül tartott lőfegyvert és közel kétszáz lőszert találtak a rendőrök az éjszaka egy budaörsi lakásban, a tulajdonossal szemben eljárás indult.

2016.01.13 13:00Havariapress

A Pest megyei város rendőrei egy lakossági bejelentés alapján jelentek meg házkutatási céllal kedden éjszaka egy 24 éves helyi férfi lakásában.

A lakás átvizsgálásakor az egyenruhások egy gáz-riasztó fegyvert, 74 élesnek tűnő lőszert, 85 gumilövedéket, 20 riasztó lőszert és két üres töltényhüvelyt találtak.

A lakásban lakó 24 éves férfi az intézkedő rendőröknek elmondta, hogy a lefoglalt tárgyakat elhunyt rokonától hozta el, de elismerte, hogy sem a tárolásukhoz előírt feltételekkel, sem pedig a szükséges tartási és tárolási engedélyekkel nem rendelkezik.

A férfit ezért a nyomozók előállították a városi kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt. A szakértők bevonásával folytatott eljárás során a fiatalember szabadlábon védekezhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.