Bűn-ügy

Három évet is kaphat a holokauszttagadó nő

Ismét vádat emelt az ügyészség egy középkorú nővel szemben, holokauszttagadónak értékelt internetes hozzászólásai, megosztásai miatt, ezúttal Győrben.

2016.01.11 10:39Havariapress

A vádirat szerint az akkor 48 éves nő 2014-ben az egyik internetes oldalon többször osztott meg a saját nevét tartalmazó profilján olyan nézeteket, amelyek a vádhatóság szerint holokauszttagadónak minősülnek; emellett többször tett közzé gyalázkodó, a zsidóságra nézve sértő kifejezéseket is.

Mindezek alapján a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt a megyeszékhely környékén élő nővel szemben, a nemzetiszocialista rendszerek bűneinek folytatólagosan elkövetett, nyilvános tagadása miatt.

A jelenlegi törvények szerint az ilyesmi bűntettnek minősül, ami miatt a bíróság akár három évig terjedő szabadságvesztést kiszabhat a megvádolt internetezőre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.