Nyerni akart

Fegyverrel ment totózni

Sok mindent nem tudott tenni az elvitt sorsjegyekkel, mert a nyomozók pár óra alatt elfogták, azóta is rács mögött ül.

2015.12.21 10:50Havariapress

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal a férfival szemben, aki fegyverrel rabolt ki egy lottózót Debrecenben, és távozása előtt még két nagy értékű sportfogadási szelvényt is feladott az üzletben. Sok mindent nem tudott tenni az elvitt sorsjegyekkel, mert a nyomozók pár óra alatt elfogták, azóta is rács mögött ül.

A hajdúsági megyeszékhelyen augusztus 29-én délután két óra körül lépett be egy akkor még ismeretlen, arcát maszkkal eltakaró férfi a város egyik lottózójába. A helyiségben kést vett elő, mellyel az eladót a bejárati ajtó bezárására kényszerítette, ezután magához vette a kasszában található készpénzt, valamint a pulton lévő sorsjegyeket, majd feladott még két sportfogadási szelvényt is, százezer forint összértékben. A férfi ezt követően az eladót egy hátsó helyiségbe kényszerítette, majd elmenekült a helyszínről.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amely még aznap eredményre vezetett, s a kora esti órákban el is fogták a feltételezett tettest, egy 40 éves helyi férfit. A gyanúsított lakásán a nyomozók megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést, a rabláskor viselt ruházatát és a táskájából hiánytalanul előkerültek az eltulajdonított sorsjegyek, illetve a készpénz is. Kihallgatásán a férfi beismerő vallomás tett, ezzel együtt a bíróság szeptember 1-jén előzetes letartóztatásba helyezte. Az ügy nyomozása a napokban lezárult, s a keletkezett iratokat a rendőrség vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.