Tűzeset

Csütörtök délelőtt döntenek, mikor térhetnek haza a Hévízen kigyulladt ház lakói - képek!

A húszlakásos társasházban 73 ember lakik, közülük 37-en rokonoknál, ismerősöknél töltötték az éjszakát. További 36 embert - köztük tíz gyereket - a hévízi önkormányzat és a katasztrófavédelem egy közeli szállodában helyezett el.

2015.12.17 09:04MTI
Képek: Zala Megyei Katasztrófavédelem- Zalai Hírlap/Keszey Ágnes

A közszolgáltatók szakemberei csütörtök délelőtt mérik fel annak a hévízi társasháznak az állapotát, ahol szerdán tűz keletkezett, ez után várható döntés arról, hogy mikor költözhetnek vissza otthonaikba a lakók - mondta el a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Cseresznyés Dániel közölte: a húszlakásos társasházban 73 ember lakik, közülük 37-en rokonoknál, ismerősöknél töltötték az éjszakát. További 36 embert - köztük tíz gyereket - a hévízi önkormányzat és a katasztrófavédelem egy közeli szállodában helyezett el.

A szóvivő hozzátette: a katasztrófavédelem munkatársai a szerda este ötórás munkával befejezett oltás után csütörtök reggel 7 óráig még a helyszínen tartózkodtak, de az utómunkálatok elvégzése után tűznek és füstnek már nem volt újabb nyoma. Délelőtt végeznek felmérést az áram- és gázszolgáltató szakemberei, ezt követően dönthetnek arról, hogy a ház lakói mikor térhetnek vissza otthonaikba.

A négyemeletes hévízi társasház tetőterében felújítási munkálatokat végeztek, amikor szerda délután tűz ütött ki. Jelentős részben leégett az épület tetőszerkezete, több tetőtéri lakás károsodott, de a tűzesetben senki nem sérült meg.




Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.