Még délben is tartottak a munkálatok

Cellulózgyárban keletkezett tűz Dunaújvárosban

Tűz ütött ki szombat hajnalban egy dunaújvárosi cellulózgyárban, az oltás utómunkálatai még délben is tartottak.

2015.12.12 12:45MTI

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta, a gyár előkészítő üzemében mintegy négyszáz négyzetméteren égett egy nyolcvan köbméter aprított szalmát tartalmazó acéltartály és környezete. Hozzátette, az oltást nehezítette, hogy a tűz az elektromos kábeleken keresztül a húsz méter magas épület több pontján kitört.

Tájékoztatása szerint az oltásban - négyes kiemelt fokozatban - Dunaújvárosból, Pusztaszabolcsról, Sárbogárdról, Székesfehérvárról és Paksról nyolc gépjárműfecskendővel és egy emelőkosaras járművel összesen harminchárom hivatásos tűzoltó vett részt, munkájukat a létesítményi tűzoltók segítették.

Szabó-Bisztricz Anett közölte, a reggeli órákban a tűzoltók megkezdték az izzó szalmaőrlemény kitermelését és oltását, az utómunkálatok még szombat délben is tartottak. A tűzben senki sem sérült meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.