Bűncselekmény

Idősekre támadó fegyverneki bűnbandát fogtak el a rendőrök

Elfogtak a törökszentmiklósi rendőrök négy férfit, aki a gyanú szerint idős embereket bántalmazott és rabolt ki.

2015.12.02 15:55MTI

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Pásztorné Kovács Ágnes közölte, a rablás bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsított fegyverneki férfiakat a hétvégén fogták el és hallgatták ki. A Szolnoki Járásbíróság kedden elrendelte a 25 és 35 év közötti gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

A szóvivő jelezte: a nyomozás hónapokkal ezelőtt indult, miután ez év eleje óta több idős embert is bántalmaztak és kiraboltak a megyében.

Az első eset február 8-án este történt, amikor két, maszkot viselő férfi ment be egy örményesi családi ház nyitott ajtaján, majd az otthon tartózkodó férfit bántalmazták, megkötözték és az értékeit követelték. A rablók a sértett idős édesanyját is megfenyegették, majd a megtalált készpénzzel és két mobiltelefonnal távoztak.

Ugyancsak két maszkos férfi támadt rá március 8-án este egy tiszatenyői házaspárra, azok otthonában. A lakókat megkötözték, majd a berendezést felforgatták és a megszerzett készpénzzel elmenekültek.

Június 28-án ebédidőben hasonló kinézetű rablók jártak egy túrkevei családi házban is, ahol az éppen hazaérkező lakót bántalmazták és megkötözték, azután átkutatták a házat, és több százezer forintnyi zsákmányukkal elhagyták a helyszínt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.