Vádemelés

Bíróság elé állhat a tizenéves baltás gyilkos

A fiatal férfi az értékeiért ölte meg 80 éves áldozatát, és legalább két másik, hasonló betörést is elkövetett, de komolyabb összeget semelyik bűncselekményével nem tudott szerezni.

2015.10.22 10:09Havariapress

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség egy baltás gyilkosság mindössze 18 éves elkövetőjével szemben Győr-Moson-Sopron megyében.

A nyomozás adatai szerint a fiatal férfi az értékeiért ölte meg 80 éves áldozatát, és legalább két másik, hasonló betörést is elkövetett, de komolyabb összeget semelyik bűncselekményével nem tudott szerezni.

A Győr-Moson-Sopron megyei Gyarmat egyik házának alagsorában tavaly december 22-én, a kora reggeli órákban verte agyon baltával az ott lakó, 80 éves férfit egy akkor még ismeretlen tettes. A támadó ezt követően felment a lakószintre, és egy fegyvernek látszó tárggyal készpénzt, ékszert követelt az ott tartózkodóktól, ám a sértettek ellenállása miatt nem tudott semmilyen értéket szerezni, ezért elmenekült a helyszínről.

A történtekről értesített rendőrök néhány héten belül azonosították a feltételezett tettest - egy 18 éves szanyi lakost -, majd nem sokkal később el is fogták a gyanúsítottat. A nyomozás során kiderült, hogy a fiatal férfi már egy nappal korábban is járt az érintett lakásban, feltehetőleg ugyancsak értéket keresve, sőt néhány hét eltéréssel Szany községben, illetve Monostorapátin is elkövetett egy-egy rablótámadást, bár komolyabb értékeket egyik helyszínen sem tudott szerezni.

A gyilkossági nyomozás a napokban zárult le a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahonnan az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes megyei főügyészségnek. A 18 éves férfi emberölés és rablás bűntette, valamint lopás vétsége miatt állhat a bíróság elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.