Illegális bevándorlás

Fiatalkorú migránsokat és bangladesi embercsempészt fogtak el Zalában

Letenye térségében nyolc fiatalkorú migránst, Tornyiszentmiklósnál pedig egy bangladesi embercsempészt és két utasát fogták el péntekről szombatra virradóra .

2015.09.26 13:15MTI

A nyolc fiatalkorú fiú Szerbia felől érkezett Magyarország területére, az M7-es autópályán, Letenye közelében vették őket észre péntek este. A magukat szír állampolgárnak valló fiatalok nem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, ezért idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek ellenük.

Szombat hajnalban a magyar-szlovén határnál, a Tornyiszentmiklós-Pince határátlépési pontnál, a régi közúti határátkelőhelyen állítottak meg a rendőrök egy francia rendszámú személyautót, amit egy 50 éves bangladesi állampolgár vezetett. A kocsiban még két bangladesi férfi ült, akiknek nem voltak olyan okmányaik, amelyekkel továbbutazhattak volna Magyarországról.

A sofőrt őrizetbe vették és embercsempészés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet a rendőrség lefoglalta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.