Baleset a 6-os főúton

Árokba borult egy olajszállító Százhalombattánál

Megsérült annak a 32 ezer liter nyersolajat szállító járműnek a tartálya, amely hétfő reggel árokba borult a 6-os főúton Százhalombattánál. Az olajat késő délutánra sikerült átfejteni. Frissítve!

2015.09.21 07:27MTI
MTI/Mihádák Zoltán

A balesetben a sofőr a helyszínen meghalt.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy az első jelentésekkel szemben a 6-os főutat az M6-os autópályával összekötő úton felborult tartályautóból 200-300 liternyi olaj folyt ki az árokba, a környezetvédelmi hatóság szakemberei fogják megállapítani, hogy mennyire szennyeződött a környezet, illetve mi a teendő.

A felborult tartálykocsi helyzetének stabilizálása után az érdi és a százhalombattai tűzoltók a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálatának irányításával megkezdték a nyersolaj átfejtését egy üres járműbe - tette hozzá a szóvivő.

Közölte, a balesetben meghalt sofőr holttestét azóta kiemelték a vezetőfülkéből, a műszaki mentés befejezéséig az utat lezárták.

Az Útinform arról tájékoztatott, hogy Százhalombatta-dél csomópontjánál nem lehet az M6-osra fel-, illetve onnan lehajtani.

MTI/Mihádák Zoltán


Átfejtették az olajat a Százhalombattánál felborult tartálykocsiból

Csaknem harmincezer liter nyersolajat fejtettek át a Százhalombatta térségében hétfő reggel árokba borult tartálykocsiból egy másikba, a kifolyt olajat pedig semlegesítették - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője délután az MTI-vel.

Csámpai Attila korábbi elmondta, hogy a tartálykocsi a 6-os utat az M6-os autópályával összekötő úton borult fel, a balesetben a sofőr a helyszínen meghalt.

A 32 ezer liter nyersolajat szállító jármű tartálya megsérült, két-háromszáz liternyi olaj az útra, majd az árokba folyt, ezt azóta a környezetvédelmi hatóság szakemberei közömbösítették, nincs környezetszennyezési veszély - ismertette a szóvivő.

A felborult tartálykocsi helyzetének stabilizálása után az érdi és a százhalombattai tűzoltók a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálatának irányításával csaknem harmincezer liter nyersolajat fejtettek át egy üres járműbe. Az árokban lévő tartálykocsi kerekeire állításához darut irányítanak a helyszínre, a mentés befejezése, a forgalom újraindítása este hét óra körül várható - mondta Csámpai Attila.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.