Illegális bevándorlás

Egy horvát és egy hontalan embercsempészt is elfogtak a rendőrök Csongrád megyében

Egy horvát és egy hontalan embercsempészt is elfogtak a rendőrök, mindkét férfi szír határsértőket szállított volna Nyugat-Európába Csongrád megye déli részéről.

2015.09.07 09:00MTI

Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a rendőrök egy horvát állampolgár által vezetett egyterűt állítottak meg Ásotthalom külterületén pénteken éjszaka. Az autóban nyolc szír állampolgár utazott. A 28 éves sofőr kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését, gyorsított eljárásban bíróság elé áll.

Hétfőre virradóra a járőrök Röszkén, a Kisszéksósi úton tartóztattak föl egy kisbuszt, amelyben a sofőrön kívül tizenöt szír határsértő utazott. A járőrök a járművet vezető, Ausztriában élő hontalan férfit előállították. Ellene - őrizetbe vétele mellett - embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - tudatta az őrnagy.

Néhány órával korábban a rendőrök egy határsértőket szállító brit rendszámú autót vettek üldözőbe Röszke mellett, az 5-ös úton. Az autó menekülés közben árokba hajtott, a sofőr pedig kiugrott, és elszaladt, így a Frontex bolgár tisztjei csak a négy migránst tudták előállítani - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.