Magyar-román

Rendőrség: a demonstráció elvesztette békés jellegét

Csapaterőt vetett be és könnygázt alkalmazott a rendőrség péntek este a Groupama Arénánál, mert a magyar-román futballmérkőzés helyszínéhez közel bejelentett demonstráció "elvesztette békés jellegét".

2015.09.04 19:40MTI
MTI/Marjai János

Az összecsapások során három rendőr sérült meg könnyebben.

A Népligetnél, a Planetárium előtti helyszínre szurkolói demonstrációval egybekötött meccsnézést jelentettek be a Magyar Labdarúgó Szövetség jegyértékesítési rendszere ellen. A szurkolók egy része kövekkel és fém szemeteskukákkal is dobálta a rendőröket, valamint színes füstgránátokat is közéjük hajítottak, több rendőrt eltaláltak.

Az MTI tudósítója előzőleg arról számolt be, hogy a rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, akiket a stadiontól a Népliget belseje felé szorítottak, könnygázt bevetve. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata ezzel kapcsolatban azt közölte: a rendőrség a demonstrálókat a Népligetbe beszorítva megakadályozta a szurkolói csoportok közötti konfliktus kialakulását.

A demonstrálók közül a rendőrség 13 főt emelt ki és állított elő. Egyúttal felszólították a demonstráció szervezőjét, hogy ha a demonstráció újra elveszítené békés jellegét, azt oszlassa fel.

MTI/Marjai János


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.