Vöröskő utca

Betörés közben halt meg a volt férj - a társtettes feleség lelépett

A volt feleség először megpróbált segítséget hívni, végül azonban elmenekült a helyszínről. A rendőrség még aznap, a helyszín közelében elfogta.

2015.09.01 10:45Havariapress

Lopás kísérlete miatt emelt vádat a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség egy 46 éves nővel szemben, aki a vád szerint tavaly novemberben volt férjével ment lopni egy XII. kerületi lakásból, a férfi azonban a betörés közben, már a lakásban kutatva hirtelen rosszul lett és a helyszínen meghalt.

A vádirat lényege szerint, a vádlott és annak volt férje 2014. november 24. napján a délutáni órákban személygépkocsival érkezett a XII. kerületi Vöröskő utcai társasházhoz azért, hogy ott az egyik lakásba erőszakkal bejutva értékeket tulajdonítsanak el.

A betörés előtt az elkövetők meg akartak bizonyosodni arról, hogy az általuk kiszemelt lakás üres, ezért együtt bementek a társasházba, a lakás ajtaján bekopogtak, majd egy ideig várakoztak. Amikor már biztosak voltak abban, hogy a lakásban nem tartózkodik senki, a férfi a hengerzárat eltörte, majd a lakásba ily módon bejutva éppen értékek után kutatott, amikor hirtelen rosszul lett és a helyszínen meghalt.

Eközben a nő a lépcsőház előtt várt, onnan segítette figyeléssel társa cselekményét egészen addig, amíg a férfi jelezte neki, hogy rosszul van. Ekkor a vádlott először megpróbált segítséget hívni, végül azonban elmenekült a helyszínről. A rendőrség a vádlottat még aznap, a helyszín közelében elfogta. A többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben bűnsegédként, nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett kísérlete miatt emelt vádat a kerületi ügyészség, amely bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.