Illegális bevándorlás

Holttestek a teherautóban - a magyar rendőrség segíti a nyomozást

A magyar rendőrség segíti az osztrák hatóságok nyomozását az A4-es autópályán, Ausztriában megtalált teherautó ügyében, amelyben holttesteket találtak.

2015.08.27 17:39MTI
MTI/Kovács Tamás

Fügedi-Bognár Kinga, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletvezetője elmondta: Papp Károly országos rendőrfőkapitány csütörtök délután egyeztetett az osztrák rendőrség vezetőjével és felajánlotta segítségét, hogy mielőbb a tettes nyomára bukkanjanak. Fügedi-Bognár Kinga bejelentette: Papp Károly a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodáját bízta meg azzal, hogy együttműködjön az osztrák hatóságokkal.

Hangsúlyozta: az ügyben a nyomozást az osztrák rendőrség folytatja, így további információkkal nem tud szolgálni.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délután jelentette be, hogy magyar rendszámú az a tehergépjármű, amelyben számos holttestet találtak csütörtökön az osztrák A4-es autópályán, a rendszámot román állampolgár váltotta ki Kecskeméten, a járművet pedig vélhetően szlovák cégtől vásárolták.

Lázár János elmondta: az osztrák rendőrség már tájékoztatta a magyar rendőrséget, és a történtek felderítéséhez, az elkövetők elfogásához szükséges lépéseket a két rendőrség közösen teszi meg. Hozzátette, vélhetően illegális bevándorlók estek áldozatul, akik Magyarországon keresztül vagy magyar közreműködők segítségével próbáltak Nyugatra jutni.

Ez a rendkívüli eset is rávilágít arra, hogy a bevándorlási helyzet nagymértékben romlott az elmúlt hetekben - hangsúlyozta a miniszter.

Az ügyben csütörtök késő délután az osztrák rendőrség is tájékoztatót tart Eisenstadtban.

MTI/Kovács Tamás


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.