Korábban berobbant egy tartály

Feloldották a robbanás miatti lezárást a Richter gyógyszergyár területén

a tűzoltók mostanra vízsugárral lehűtötték a detonáció helyszínét.

2015.08.27 11:50MTI
MTI/Mihádák Zoltán

A katasztrófavédelem feloldotta a budapesti Richter Gedeon gyógyszergyár X. kerületi, Gyömrői úti telepén a területzárat, amelyet azt követően rendeltek el, hogy robbanás történt a gyárban - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

A balesetben megsérült munkást a mentők kórházba vitték, egészségkárosodást okozó anyag nem került a levegőbe - közölte Kisdi Máté.

Emlékeztetett arra: a munkások egy kisebb méretű tartályt bontottak, amelyben korábban metanolt tároltak. A munkálatok közben a tartály berobbant.

Hozzátette, hogy a tűzoltók mostanra vízsugárral lehűtötték a detonáció helyszínét, azt követően a korábban lezárt területen dolgozó 90 munkás is visszatérhetett a munkahelyére. A technológiát nem kellett leállítani - mondta Kisdi Máté.

MTI/Mihádák Zoltán


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.