Vádemelés

Bíróság elé állítják a viperás autórablót

Egy 29 éves férfi - a vád szerint - tavaly januárban egy órán belül két embert is megtámadott teleszkópos acélbottal, hogy erőszakkal megszerezze az autójukat.

2015.08.11 09:48Havariapress

A vádlott 2014. január 7-én a délelőtt, a IX. kerületi Lónyai utcában felfigyelt a gépkocsijából kiszálló sértettre, aki bement a közeli társasházba. A vádlott elhatározta, hogy a gépkocsi indítókulcsát megszerzi a sértettől, és azzal a járművet eltulajdonítja.

Ennek érdekében a vádlott követte a férfit, majd az ötödik emeleti lakásának bejárati ajtajánál a vállánál megragadta őt, maga felé fordította és a nála lévő mintegy 50 centiméter hosszúságú teleszkópos bottal megütötte a sértettet a homlokán, amitől a férfi térdre esett.

A második ütésnél a teleszkópos bot kettétört. A vádlott ezután elvette a sértettől a kezében lévő kulcscsomót - amin azonban csak a sértett lakáskulcsai voltak - majd elmenekült.

Miután a vádlott a fenti támadás során a gépkocsit nem tudta eltulajdonítani, egy órán belül újabb bűncselekményt követett el.

A vád szerint a vádlott szintén a Lónyai utcában odalépett a gépkocsiban egyedül ülő sértetthez és bekopogott az ablakon. A nő ekkor kiszállt a járműből, mire a vádlott a kabátjánál fogva megragadta, majd a korábban kettétört teleszkópos bottal többször megütötte a sértettet a fején.

Az ütés hatására földre kerülő sértett az autó kulcsát továbbra sem adta át a vádlottnak, hanem azt a mellette parkoló jármű alá dobta ezért, hogy azt a vádlott ne tudja megszerezni. A vádlott ennek láttán a teleszkópos bottal még egyszer megütötte a nő fejét, majd magához vette a sértett kezéből a bántalmazás során kiesett mobiltelefont és azzal el akarta hagyni a helyszínt.

A vádlottat végül járókelők tartóztatták fel, s tartptták vissza a rendőrök kiérkezéséig. Mindkét sértett bántalmazásával összefüggésben fennállt az életveszélyes sérülés kialakulásának reális lehetősége, annak elmaradása a véletlennek köszönhető.

A jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben a főügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.