Nagy területen égett

Balesetsorozat miatt kapott lángra a gabona a Pest megyei Kocsér közelében

Először a bálázógép gyulladt ki, ahonnan a tűz továbbterjedt a szalmabálákra, a levágott szalmára, illetve a még lábon álló gabonára is.

2015.07.19 14:58MTI

Több mint tíz hektárnyi lábon álló gabona és sok szalmabála kapott lángra, valamint egy bálázógép is kigyulladt a Pest megyei Kocsér külterületén vasárnap, a tüzet sikerült megfékezni - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.

Csámpai Attila elmondta, először a bálázógép gyulladt ki, ahonnan a tűz továbbterjedt a szalmabálákra, a levágott szalmára, illetve a még lábon álló gabonára is. A lángok több közeli tanyát veszélyeztettek, ezért a nagykőrösi tűzoltókon kívül ceglédi, kecskeméti és szolnoki egységeket, valamint egy vízszállítót is a helyszínre vezényeltek.

Az érintett tanyák lakóinak közreműködésével sikerült megfékezni a tüzet, de az utómunkálatok még tartanak - tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.