Illegális bevándorlás

Nemzetközi akciót hajtottak végre embercsempészek ellen

Tizenöt, embercsempészethez használt járművet és 129 bevándorlót tartóztattak fel, valamint 9 embercsempészt fogtak el a magyar rendőrök egy akció keretében, amelyet az Europol koordinációjával hajtottak végre a múlt héten.

2015.06.29 13:23MTI

A délkelet-európai rendőri együttműködési egyezmény (PCCSEE) támogatása mellett június 23-án és 24-én lezajlott, Sirocco elnevezésű akcióban Magyarország, Szlovénia, Ausztria, Románia, Bulgária, Macedónia, Bosznia Hercegovina, Montenegró, valamint Albánia bűnügyi szervei vettek részt.

A tájékoztatás szerint a két nap alatt a nyomozók 15 olyan csempészgépjárművet azonosítottak, amelybe illegális bevándorlókat ültettek be Budapesten vagy amely úgynevezett előfutó funkciót töltött be. Az osztrák hatóságok további 5 csempészjárművet tartóztattak fel.

Az embercsempészek között volt egy palesztin állampolgár is, akit előzetes letartóztatásba helyezett a Győri Járásbíróság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.