Büntetőeljárás indult

Robbanóanyagot szállító férfiakat fogtak el Óbaroknál

Robbanóanyaggal való visszaélés bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség három férfi ellen, akik szombaton robbanóanyagot szállítottak az autójukban.

2015.06.22 11:21MTI

A rendőrök a 8101-es úton Óbarok és Szárliget között ellenőriztek két gépkocsit és az azokkal közlekedő három férfit: egy 38 éves csákvári, egy 43 éves dunaharaszti és egy 26 éves budapesti lakost. Az eljárás során fémkereső eszközt, repeszgránátot, páncéltörő gránátot, kézigránátokat, aknákat, lőport, engedélyköteles fegyvereket és több száz éles lőszert foglaltak le.

A tiltott haditechnikai eszközöket a Készenléti Rendőrség tűzszerész szolgálatának átadták. A gyanúsítottak arra hivatkoztak, hogy hobbiból gyűjtötték a robbanóanyagot.

A három férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.