Útzár

Útzár lesz a Balatonnál: építik a leomlott fonyódi löszfalat

A jövő hét első két napján teljes útlezárás lesz a 7-es főúton a fonyódi partfallal övezett szakaszon, ahol a korábbi löszfalomlás miatt végeznek helyreállítást.

2015.04.17 08:27MTI

A 7-es főút fonyódi szakaszán a jelentős mennyiségű csapadék miatt a partfal ismét megmozdult februárban. A hatóságok biztonsági okok miatt félpályás korlátozást rendeltek el az érintett szakaszon. Az eredeti problémát a partfal folyamatos mozgása jelenti, melynek következtében egyrészt nagyobb mennyiségű lösz kerülhet az úttestre, másrészt a hegyoldalon lévő fák is megdőlhetnek, és veszélyeztethetik az autósokat. Tavaly az útnak ezt a szakaszát hónapokra le kellett zárni.

A Magyar Közút közleménye szerint a helyreállítási munkák első lépéseként a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. jövő hétfőn és kedden kitermeli a területről azokat a fákat, amelyek közvetlen balesetveszélyt jelenthetnek a közlekedőkre, illetve a partfal további mozgásához is hozzájárulhatnak.

A munkálatok idejére a forgalmat elterelik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.