Lövedék a múltból

Nincs már robbanásveszély Kislángon

Elszállították az előkerült világháborús gránátot, a területlezárást feloldották, a lakók visszatérhettek otthonukba.

2015.04.13 15:34MTI

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje, Várkonyi Melinda elmondta: a Fő utca 49. szám előtt csatornázás közben egy 122 milliméteres szovjet repeszromboló gránát került elő. A robbanótest szállítható állapotú, így a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik.

A tűzszerészi munkálatok idejére százméteres sugarú körben lezárták és kiürítették a környéket. Ez húsz lakóházat, valamint óvodát, templomot és orvosi rendelőt is érintett. A lakóházakból 35, az óvodából 101 embert - gyermekeket és gondozóikat - kísértek ki a hatóságok - tette hozzá.

A lakossági korlátozásokat néhány óra elteltével oldották fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.