Két év börtönre ítéltek egy rendőrre támadó nőt

Késsel fenyegette a fegyveres rendőrt - két évet ülhet

Két év börtönbüntetésre ítélt kedden első fokon, nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék egy tolnai nőt, aki késsel támadt egy családgondozót kísérő rendőrre.

2015.04.07 15:27MTI

A bíróság hivatalos személy elleni erőszak és kiskorú három rendbeli veszélyeztetése miatt mondta ki bűnösnek a 38 éves nőt, és elrendelte korábbi, hat hónapos, felfüggesztett fogházbüntetésének letöltését is - tájékoztatta Hauszmann-né Szőke Rita, a törvényszék szóvivője az MTI-t.

A tényállás szerint a nő és 50 éves élettársa 2011 őszétől gyakran fogyasztott alkoholt, és nem gondoskodtak megfelelően három kisgyermekükről. Lakossági jelzés alapján a családgondozók többször jártak náluk, de a szülők nem voltak otthon vagy nem engedték be őket a lakásba. Az akkor 1 éves, 2 éves, illetve 4 éves gyerekeket 2012 májusában jegyzői határozat alapján védelembe vették.

A szülők később sem viselték gondját a gyerekeknek, ezért 2012. október 4-én a családgondozók a gyermekek azonnali nevelőotthoni elhelyezéséről döntöttek, az elhelyezéshez rendőri segítséget kértek. A nő, aki ekkor is ittas volt, kést vett magához, és támadóan közelített a rendőr felé, ezt csak akkor hagyta abba, amikor a rendőr elővette a szolgálati fegyverét.

A bíróság a férfit kiskorú veszélyeztetése miatt egy év négy hónap felfüggesztett börtönre ítélte, mindkét vádlott enyhítésért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.