Hatalmas füst bénítja a közlekedést

Ne menjen arra, láthatatlan lett az Élessarok!

Lángra kapott egy szétbontás alatt álló autóbusz egy kőbányai telephelyen. Az ott tárolt gumiabroncsokra is átterjedt a tűz, az oltás idejére az Élessaroknál leállították a közlekedést.

2015.03.03 13:43Havariapress

Áthatolhatatlan, sűrű fekete füst gomolyog a X. kerületi Élessaroknál, a Jászberényi úti csomópontnál. Egy vastelepen keletkezett tűz a kora délutáni órákban: egy autóbusz szétbontása közben kigyulladt, majd az ott tárolt gumiabroncsokra is átterjedt a tűz.

A helyszínre nagy erőkkel érkezett tűzoltók megkezdték az oltást. Személyi sérülés - az elsődleges információk szerint - nem történt. Az Élessaroknál a füst miatt leállították a forgalmat, a villamosok sem közlekedhetnek az oltási munkálatok jelenlegi szakaszában.

FRISS!

Mintegy kétszáz tonnányi vegyes hulladék gyulladt ki a vastelepen - jelentette a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta, hogy harminc tűzoltó - a többi között magasból mentő berendezés segítségével - kezdte meg a hét-nyolc méter magas, főleg ócskavasat, de műanyag alkatrészeket és autógumit is tartalmazó, több száz köbméternyi lángoló hulladékhalom oltását.

Folyamatosan méri a füst koncentrációját a katasztrófavédelem mobil laboratóriuma - közölte a szóvivő.

A Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Sörgyár és az Akna utca megálló között a 28-as és a 37-es villamosok helyett pótlóbuszok járnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.