Világháborús lövedék

Lezárják és kiürítik a Széll Kálmán teret

Százméteres sugarú körben lezárják és kiürítik a fővárosi Széll Kálmán tér környékét, ahol egy világháborús robbanótest került elő kedd reggel.

2015.02.24 11:02MTI
Facebook/BKK

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje, Bátyi Edina elmondta: a helyszínen egy tüzérségi lövedék került elő, de hogy pontosan milyen, azt egyelőre nem tudni. A tűzszerészi munkálatok idejére lezárják és kiürítik a környéket, ami vélhetően a metró közlekedését is érinti - tette hozzá.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábban azt közölte: a tér felújítási munkálatai során a Várfok utcai villamosvágányok közelében találták a robbanótestet. A robbanószerkezet hatástalanítása és elszállítása idejére - várhatóan kora délutánig - a gyalogosforgalmat a Várfok utcai rézsű tövéhez terelik. A metróbejáratot onnan lehet elérni - írta a BKK.

Február elején emberi maradványokat találtak a tér átépítési munkálatai során. Maruzs Roland, a Honvédelmi Minisztérium (HM) Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály osztályvezetője az MTI-nek adott interjújában ezután arról is beszélt, hogy hetven évvel Budapest ostroma után is kerülhetnek még elő robbanótestek, lőszerek és további emberi maradványok a Széll Kálmán téren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.