Megélhetési bevándorlás

Lovas rendőrök járőröznek a mórahalmi és ásotthalmi tanyavilágban

Mától lovas rendőrök is járőröznek a mórahalmi és ásotthalmi tanyavilágban, és az illegális bevándorlókat figyelik.

2015.02.13 19:12MTI
MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Lovas rendőrök járőröznek a mórahalmi és ásotthalmi tanyavilágban. Az illegális határsértőket keresik. A külterületen több ezren élnek, akik nap mint nap találkoznak arra sétáló migránsokkal. A készenléti rendőrség állományából érkező lovas rendőröket elsősorban azért helyezték át, hogy az emberek biztonságérzetét növeljék. A magyar - szerb határ közelében a múlt héten több mint ezer illegális határsértőt tartóztattak fel a hatóságok nap mint nap. Számuk mostanra néhányszázra csökkent.

A Budapest-Bécs-München között közlekedő vonatokon mostantól a német, az osztrák és a magyar rendőrség közösen próbálja kiszűrni az illegális bevándorlókat.

Két koszovói férfi a délelőtti Münchenbe tartó nemzetközi járattal érkezett Győrbe. Azt mondták, turisták és csak körül szerettek volna nézni a városban, de mivel nem voltak érvényes papírjaik, ezért a rendőrök a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányságra szállították őket.

A hamarosan induló nemzeti konzultáció alapkérdése, hogy a magyar rendőrség őrizetbe vegye-e a migránsokat - erről Orbán Viktor beszélt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök azt mondta: a legfontosabb az lenne, ha a kérdésben megkérdőjelezhetetlenül egységesen és egyértelműen lépne fel a magyar közvélemény.

„Ha megkapom a felhatalmazást a magyaroktól itthon, ez egy nagyon erős álláspont, hogy a belépőket vegyük őrizetbe, erős álláspont, hogy tartsuk őket folyamatosan ellenőrzés alatt, vagyis fogva és hogy amint lehet, vagyis azonnal toloncoljuk ki őket, ha erre kapok egy felhatalmazást a magyarokról, ami valóban eltér a az európai menekültpolitikától, akkor ennek érvényt tudok szerezni Brüsszelben” – hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzátette, az osztrákok és a németek változtatni hamarosan fognak a bevándorlókkal kapcsolatos szabályaikon, így a Magyarországra érkezett menekültek nem tudnak majd továbbmenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.