Erőszak

Baltanyéllel verték áldozatukat a pénzért

A Bajai Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt két 33 éves, valamint egy 41 éves férfi ellen, akik közül ketten - harmadik társuk felbujtására - tavaly februárban erőszakkal behatoltak egy 35 éves férfi bajai otthonába, majd baltanyéllel összeverték és kirabolták.

2015.02.11 09:25Havariapress

Az egyik vádlott, egy 41 éves bajai férfi, miután értesült arról, hogy barátnőjének testvére 2,2 millió forint készpénzhez jutott, elhatározta, hogy megszerzi a pénzt. Tervébe bevonta ismerőseit, egy 33 éves érsekcsanádi és egy ugyancsak 33 éves kunfehértói férfit. Rávette őket, hogy az áldozat házába besurranva vagy oda betörve lopják el a pénzt.

A két 33 éves vádlott 2014. február 22-én, 23 óra 45 perc körüli időben megjelentek a sértett házánál és a záratlan kerítéskapun át bementek az udvarba. Negyedórás figyelés után, éjfél körül az arcukat takaró maszkokat, valamint kesztyűket húztak, majd az erre a célra vásárolt baltanyelekkel a terasz üvegezett ajtaját betörték és bementek a házba.

A sértett a zajra felült az ágyában, de a rablók azonnal hozzá léptek és a baltanyelekkel legalább kétszer fejbe ütötték. A földre kerülő embert a kunfehértói férfi lefogta, karjait hátrafeszítette, eközben társa a sértett kezét és lábát műanyag gyorskötözővel összekötözte.

A bántalmazás hatására a sértett kérdés nélkül elárulta, hogy a pénzét a szobában lévő szekrény tetején tartja. Az érsekcsanádi férfi le is vett onnan egy reklámszatyrot, melyben 1,7 millió forint készpénz volt. A zsákmány megszerzése után az érsekcsanádi vádlott az áldozat száját ragasztószalaggal leragasztotta, társa pedig magával vitte a sértett mobiltelefonját, hogy ne tudjon segítséget hívni.

A kirabolt embernek később sikerült a lábait kiszabadítani, a ház hátsó részében lakó nagyapjától kért segítséget. A két rabló és a felbujtó a pénzt egymás között elosztották. A sértett a bántalmazás miatt a karjain, a lábain és az arcán 8 napon belül gyógyuló, míg a fején súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az okozott kár nem térült meg.

A két rabló előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, míg harmadik társuk szabadlábon védekezik. A rablókat a járási ügyészség magánlaksértés, személyi szabadság megsértésének és súlyos testi sértés bűntetteivel is vádolja. Harmadik társuknak lopás bűntette miatt kell felelnie, ugyanis az ő rábírása csak lopásra terjedt ki, erőszak alkalmazására már nem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.