Havazás

Sok a baleset Somogyban, tűzoltók mentik a bajba jutott autósokat

A télies útviszonyok miatt sok a baleset Somogy megyében, tűzoltók mentik a bajba jutott autósokat.

2015.02.06 15:53MTI
Facebook/Veszprém MKI, Pápa HTP, korábbi felvétel

A megyei katasztrófavédelem szóvivője, Bázelné Mihályka Szabina péntek délutáni tájékoztatása szerint a 68-as főúton egy elakadt kamionhoz kérték a böhönyei önkormányzati tűzoltók segítségét. Vonulás közben egy árokba csúszott járművet is kimentettek, majd az elakadt kamiont is elvontatták a tűzoltók, később pedig egy újabb árokba csúszott személyautót szabadítottak ki.

Marcali és Szőcsénypuszta között is egy elakadt kamionhoz riasztották a tűzoltókat. A járművet a marcali tűzoltók felvontatták a dombra, ahonnan folytatta útját. Kaposváron, a Pécsi utcai és a Móricz Zsigmond utca kereszteződésében egy autóbuszt mentettek a KÖTÉL egyesület tagjai. Lábod külterületén a mikei elágazónál egy árokba csúszott személyautót a nagyatádi tűzoltók szabadítottak ki a hó fogságából.

Az M6-osra terelik a teherforgalmat Tolnában

Az M6/M60-as autópályára terelik a teherforgalmat az 56-os és 6-os útról a télies útviszonyok miatt - közölte pénteken honlapján a rendőrség.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 7,5 tonnát meghaladó össztömegű tehergépkocsikat Bátaszék előtt, az 55-ös és az 56-os út kereszteződésénél, valamint Szekszárd mellett, a 6-os és a 65-os út kereszteződésénél terelik az autópályára.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy a nagyobb járművek a 65-ös úton a havazás miatt nem tudnak felhajtani a Kéty és Zomba közötti emelkedőn, az útszakaszt Tevel és Kisdorog felé lehet elkerülni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.