"Amatőr régészek"

Római kori leleteket ástak ki illegálisan

Római kori leleteket is kiásott két, magát amatőr régésznek nevező férfi, akiket egy halőr bejelentése nyomán értek tetten Jászdózsa közelében.

2015.02.03 19:49MTI

Szabó Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a halőr hétfő délután Jászdózsa határában figyelt fel a földet pásztázó férfiakra. A bejelentése nyomán a rendőrök az önkormányzati, régészetileg védett területen tetten érték és elfogták a fémkereső detektorokkal és ásókkal felszerelkezett 29 éves bényei és attalai férfit. Eszközeiket és az általuk kiásott értékeket lefoglalták.

Az elsődleges szakértői vélemény szerint az előkerült leletek egy része több ezer éves, feltehetőleg római kori, azaz régészeti kulturális örökségnek minősül, másik része XVIII. és XX. századi - közölte a szóvivő. A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétségének gyanúja miatt indított eljárást - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.