Bűncselekmény

Vádemelési javaslat a magyarbánhegyesi családirtás ügyében

Lezárták a nyomozást a magyarbánhegyesi emberölés ügyében: a rendőrség vádemelést javasol az ellen a férfi ellen, aki tavaly tavasszal a Békés megyei településen többször meglőtte 4 éves kislánya anyját és annak három családtagját.

2015.01.14 10:50MTI

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Vargáné Szombati Andrea százados elmondta: a rendőrség aljas indokból vagy célból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a 48 éves vésztői férfi ellen. A férfi 44 éves korábbi élettársát pedig, aki a lőfegyvert a nyomozás adatai szerint a Kettős-Körösbe dobta, bűnpártolással gyanúsítják.

A büntetőeljárás iratait a rendőrség a két gyanúsított ellen vádemelési javaslattal továbbította a Békés Megyei Főügyészségre.

A gyanú szerint a férfi 2014. május 15-én előre kitervelten, 4 éves gyermeke jelenlétében többször meglőtte kislánya édesanyját, nagymamáját és azok akkori élettársait. A lövések következtében ketten a helyszínen meghaltak, ketten pedig életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

Ezt követően T. Lajos a kislányt és az engedély nélkül tartott lőfegyvert Békéscsabán átadta a 44 éves nőnek, akivel korábban együtt élt, ő a gyermeket Vésztőre vitte, és útközben a fegyvert Békés külterületén, a Kettős-Körös hídjáról a folyóba dobta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.