Zsákmány

Fokozottan védett túzokot lőtt ki egy vadász Zsákán

Fokozottan védett túzokot lőttek ki a Hajdú Bihar megyei Zsáka nagyközség külterületén. A madár kilövésével egy 22 éves darvasi férfit gyanúsítanak, aki egy vadásztársaság tagja.

2014.12.31 18:57MTI

December 27-én a vadásztársaság társas vadászatot szervezett, amelyen egy férfi sörétes fegyverével kilőtt egy fiatal túzok kakast, amely az ő irányába repült.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot a nemzeti park vezetője értesítette a történtekről. A rendőrök a vadászatot szervező társaság fagyasztóládájában megtalálták és lefoglalták a védett madarat, amelynek természetvédelmi értéke egymillió forint.

A rendőrség tájékoztatása szerint a bűncselekmény elkövetését a gyanúsított elismerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.