Bűncselekmény

Nyomoznak a rendőrökre lövő férfi ügyében

Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség a Budapest II. kerületében vasárnap történt lövöldözés miatt.

2014.12.08 11:22MTI
Fotó: archív

Az ügyészség szóvivője, Nagy Andrea közlése szerint a nyomozásra tekintettel más tájékoztatás egyelőre nem adható az ügyben.

Vasárnap délután a II. kerületi Hidegkúti útról életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba azt a férfit, akivel szemben fegyvert használtak a rendőrök. Az akkori közlés szerint a rendőrök több bejelentést kaptak arról, hogy egy ittas férfi fegyverrel hagyta el az otthonát.

Az 58 éves férfi előbb a kiérkező rendőrök irányába lőtt, majd fegyverét maga felé fordította. Azt többszöri felszólítás ellenére sem tette le, a rendőrök ezért használták szolgálati fegyverüket - közölte a rendőrség.

Az M1 Híradó értesülése szerint az 58 éves férfinak volt fegyvertartási engedélye. Szomszédja azt mondta, a férfi vadász volt, a fegyvereit otthon tárolta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.