Ónos eső

Kidőlt fák, letört ágak nehezítik a közlekedést Nógrád megyében

Eddig 49 esetben távolítottak el az utakról kidőlt fákat, letört ágakat a tűzoltók a hétfő este kezdődött ónos esőzés miatt Nógrádban.

Nézze meg, milyen pusztítás volt a budai hegyekben! >>> képgaléria

2014.12.02 11:40MTI

A megye 12 településén szünetel az áramszolgáltatás, a probléma csaknem négyezer fogyasztót érint - közölte az MTI-vel a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedden.

Angyal Eszter elmondta: Salgótarjánban, Somlyóbányán, Rónabányán, Eresztvénynél és a zagyvarónai elágazóban, továbbá a Bárna felé vezető úton többször, több helyszínen távolították el a teljes vagy félpályás útzárat okozó fákat, ágakat. A Cered és Rónafalu közötti szakaszon 29 káreset miatt dolgoztak.

MTI Fotó: Komka Péter

Fák dőltek ki Mátraalmás és Szuha között, a Mátrakeresztes-Galyatető közötti úton pedig több jármű akadt el - tette hozzá.

A szóvivő közölte: a Mátrakeresztesről a Mátrába vezető utat teljes szélességében lezárták a jegesedés miatt. A csúszás és az úttestre belógó faágak miatt nehezen lehet közlekedni Cered és Rónabánya között.

MTI Fotó: Komka Péter

A Nógrád megyei utak csúszásmentesítésén jelenleg hat-hat sószóró autó dolgozik a salgótarjáni és a balassagyarmati térségekben - tette hozzá.

Angyal Eszter elmondta azt is: az áramszolgáltatótól kapott információk alapján Salgóbánya, Somoskő, Bárna és Mátranovák településeken este negyed tíztől, Romhány, Galgaguta, Nógrádsáp, Nézsa településeken pedig a hajnali óráktól szünetel az áramszolgáltatás, nincs továbbá áram Szilaspogony, Cered, Szuha és Mátraalmás több területén sem. Az áramkimaradás jelenleg már összesen 3898 fogyasztót érint, a probléma kijavításáról a szolgáltató gondoskodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.