Biohazard

Veszélyes anyagot tartalmazó hordókat találtak Szigetmonostoron

Az elsődleges gyanú szerint a hordók a szappangyártáshoz is használt nátrium-hidroxid granulátumot tartalmazhatnak, de még bármi kiderülhet...

2014.11.07 14:51MTI

Az emberre is veszélyes vegyi anyagot tartalmazhat az a három hordó, melyre Szigetmonostor külterületén bukkantak rá péntek dél körül - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.

Csámpai Attila elmondta, hogy rendőrségi jelzésre vonultak ki a szentendrei tűzoltók Szigetmonostorra, a hordók feltalálási helyére.

Az elsődleges gyanú szerint a hordók a szappangyártáshoz is használt nátrium-hidroxid granulátumot tartalmazhatnak, de hogy valóban erről az anyagról vagy valami másról van-e szó, azt a fővárosi katasztrófavédelem már úton lévő mobil laborjának kell megállapítania - közölte a szóvivő.

A nátrium-hidroxid erősen maró, lúgos kémhatású anyag, amely a bőrre kerülve égési sérüléseket okozhat.

A mérgező anyagot tartalmazó hordók környékét lezárták - tette hozzá Csámpai Attila.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.