Még vizsgálják az anyagmaradványokat

Festékhígító lobbant be Szilvásy nyaralójánál

Feltehetően egyszerű festékhígító lobbant be Szilvásy György lesencefalui nyaralójában, robbanóanyag maradványait nem találták a helyszínen, és szervezett támadásra sem utalnak a nyomok - értesült a HavariaPress.

2008.09.05 06:57HavariaPress

A helyszínelők semmiféle robbanóanyag maradványait nem találták a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter nyaralójánál, ahol - a rendőrségre érkezett bejelentés szerint - detonáció történt szerdára virradó éjszaka. A hírügynökség úgy tudja, hogy a helyszínelés alatt megszületett előzetes vélemény szerint közönséges festékhígító lobbant be a nyaralónál, melyet benzinnel vagy gázolajjal kevertek össze korábban. 

Úgy tudni, az esetet semmiféle fenyegetés nem előzte meg, s a helyszínen sem találtak arra utaló nyomokat, melyek megszervezett merényletre utalnának, vagy arra, hogy a "robbantást" csoportosan követték volna el. A szomszédok feltehetően a hígító belobbanását, majd szétdurranását vélték robbanásnak. A nyaralónál, melynek környékét teljes egészében lezárta a rendőrség, megjelentek a titkosszolgálat nyomozói is, akik a szokásos adatfelvételen túl, semmiféle nyomozásba nem kezdtek az ügyben.
 
A terület lezárását a titkosszolgálati nyomozók jelenléte indokolta, a sajtó képviselőit az ő inkognitójuk megőrzése miatt nem engedték a helyszín közelbe. A rendőrség nyomozói benzines kanna után kutatva, nagy területen vizsgálták át a környéket. Kannát nem találtak, de találtak valami mást, amit egyelőre - a nyomozás érdekeire hivatkozva - nem nevezhetnek meg a nyomozók. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda változatlanul rongálás bűncselekménye miatt folytat nyomozást ismeretlen tettesek ellen.
 
A helyszínen talált anyagmaradványokat jelenleg szakértők vizsgálják, az elemzés után - várhatóan néhány napon belül - derülhet csak ki, milyen hígító okozta a némi tűzzel járó, az épület bejáratát bekormozó durranást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.