Ismeretlen eredet

Túl olcsón árulta a neten a dohányt

Negyedtonnányi vágott dohányt értékesített tavaly, internetes hirdetések útján egy férfi, a Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt ellene.

2014.10.08 09:27MTI

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője, Zsíros Zsolt főügyész elmondta, a vádirat szerint a férfi az ismeretlen körülmények között megszerzett vágott dohányt kisebb adagokban kezdte el árulni egy internetes hirdetőoldalon, a bolti árnál jóval olcsóbban kínálva az illegális árut. A vevők banki átutalással előre fizettek, majd postán kapták meg a dohányt.

A férfi ezzel 2013 februárja és novembere között körülbelül 1,5 millió forint bevételre tett szert, az állami költségvetésnek pedig az elmaradt adók révén mintegy 4,5 millió forint vagyoni hátrányt okozott - ismertette Zsíros Zsolt.

Az ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével vádolja a férfit, és emiatt felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.