Megvezetés

"Beteg" gyerekével zsarolta ismerősét

Az esztergomi férfi ékszereket kért a sértettől, hogy fia állítólagos kórházi kezelését finanszírozza.

2014.10.08 08:49ma.hu

Csalás bűntette és sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya S. Sándor ellen - írja a police.hu.

A gyanú szerint az esztergomi férfi 2014 januárja és márciusa között több alkalommal kért ékszereket egy ismerősétől. A férfi azt állította, a gyűrűket, nyakláncokat és medálokat zálogba adja, hogy az értük kapott pénzt súlyosan beteg fia gyógykezelésére használja fel. A sértett több alkalommal adott a gyanúsítottnak arany és ezüst ékszereket.

Miután hónapokon át hiába próbálta elérni S. Sándort, hogy visszakérje az ékszereit, feljelentést tett a rendőrségen. Az esztergomi rendőrök 2014. április 14-én otthonában fogták el a férfit. S. Sándor gyanúsítotti kihallgatásán bevallotta a nyomozóknak, hogy fia nem beteg, a történetet csak azért találta ki, hogy pénzhez jusson, amit aztán magára költött.

A 29 éves férfi ellen folytatott büntetőeljárást a rendőrség 2014. október 6-án befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.